Welke hondevoer is het beste?

hondevoer

Naar mijn mening kun je het beste voor droog hondevoer kiezen. Onderzoek wat door voedingsspecialisten uitgevoerd is heeft een breed scala aan droog hondevoer mogelijk gemaakt, wat heerlijke smaken en een evenwichtige inname van voedingsstoffen combineert. In dit artikel bespreek ik een aantal tips om je door het grote aanbod van hondevoer droogvoer te begeleiden.

Hoe groot en oud is je hond?

Houdt altijd bij aangepast droogvoer als eerste rekening met de leeftijd van je hond;

Puppy;s hebben een grotere energiebehoefte voor een gezonde groei en dat vooral tijdens de eerste 5 maanden. In deze groeifase hebben de puppy’s een speciale behoefte aan calcium, eiwitten en essentiële voedingsstoffen voor een goede ontwikkelingen van hun spieren en botten.

Seniore honden veel daarentegen meer vezels en minder calorieën nodig om overgewicht en obesitas te voorkomen.

Volwassen honden kunnen verschillende behoeften hebben en dat is vooral afhankelijk van hun grootte en de mate van lichamelijke activiteit. De grootte van je hond heeft inderdaad veel invloed op zijn voeding.

Honden van kleine rassen met kleine kaken en kleine magen hebben brokjes nodig die klein genoeg zijn en genoeg energie bevatten.
Honden van grote rassen hebben verhoudingsgewijs minder energie, maar grotere brokjes nodig, zodat ze niet te veel lucht inslikken tijdens het eten, terwijl ze tegelijkertijd langer nodig hebben om te kauwen.

Droogvoer of natvoer voor je hond?

Droogvoer heeft vergeleken met natvoer het grote voordeel dat het de gezondheid van het gebit van je hond helpt te handhaven. Daarnaast kan het ook makkelijk thuis als beloning gebruikt worden.

Ook wanneer je thuis niet veel thuis bent of je hond langzaam eet, kun je zijn voerbak makkelijk vullen zonder kans te lopen dat het voedsel bederft. Maar als je hond alleen maar droogvoer eet, vergeet dan niet altijd vers water klaar te zetten, zodat je hond altijd voldoende vocht binnen zal krijgen.