Bankirai terras

bankirai-terras

Heb je ooit wel eens gehoord van een Bankirai terras? Ik ook niet, maar blijkbaar is het een van de meest populaire houtsoorten in de tuinbouw geworden de afgelopen jaren.

Eerder werd vooral teak gebruikt bij de aanleg van van terrassen, maar de hoge prijs vormde eigenlijk een Bankirai terras een veel betere alternatief. Vooral omdat de duurzaamheid en kwaliteit van Bankirai niet onder hoeft te doen tegenover teak. Daarnaast is het ook een natuurlijke houtsoort, wat eigenlijk dezelfde uitstraling als teak brengt.

Waar komt Bankirai vandaan?

Bankirai is een houtsoort wat uit de vochtige bossen uit Aziƫ vandaan komt en is daarom een vorm van tropisch hardhout. En omdat dit een natuurlijke houtsoort is die niet met chemicaliƫn behandeld wordt, kunnen er op sommige plaatsen wel wat oneffenheden zijn.

Een gevolg daarvan is wel dat geen enkele plank identiek is aan de andere plank en dat heeft ook zo zijn charmes. Bankirai geeft een zeer landelijke en rustieke sfeer aan je terras.

Omdat de Bankirai houtsoort in vochtige bossen groeit, kunnen deze planken uitstekend tegen vochtige omstandigheden. Hierdoor zul je niet snel last krijgen met algen of schimmels die zich op het oppervlak van het terras kunnen worden. Daarnaast is het hout meer dan geschikt om zware tuinmeubelen en andere dingen te kunnen dragen.