Letselschade advocaten

letselschade-advocaten

Wat doen letselschade advocaten nu eigenlijk? Letterlijk wat ze doen is schadevergoedingen en smartengeld claimen toch? Eigenlijk doen ze veel meer. Een letselschade advocaat zal eerst beginnen om te kijken of er iemand aansprakelijk is bij uw ongeval en of er iemand aansprakelijk gesteld kan worden.

Het is wel een voorwaarde in een letselschadezaak als je een schadevergoeding wilt claimen. Zo moet er natuurlijk wel iemand aansprakelijk gesteld kunnen worden. Een letselschade advocaat is deskundig genoeg om er alles aan te doen wat nodig is om succesvol een schadevergoeding of smartengeld uitkering te kunnen claimen.

Eerst zullen de letselschade advocaten beginnen om alle informatie over het ongeval of ongeluk te verzamelen en op te vragen. Hierbij horen de volgende documenten;

  • medische dossier die opgevraagd wordt bij uw huisarts of ziekenhuis,
  • het politierapport,
  • getuigenverklaringen
  • de verklaring van de verzekeringsmaatschappij
  • en alle andere bewijzen die voorhanden zijn.

Wat komt er nog meer bij kijken?

Als u zelf foto’s van het ongeval heeft gemaakt, dan is dit zeer belangrijke informatie. Echter ook de verklaringen van omstanders en uw werkgever en uw ARBO-arts als u nog maar gedeeltelijk aan de slag kunt.

De wederpartij is vaak een deskundige verzekeringsmaatschappij die niets anders doet dan letselschade zaken. Maak daarom altijd de goede keuze wie u gaat ondersteunen in uw letselschade.