Dakisolatie prijs

dakisolatie-prijs

Op zoek naar een actuele dakisolatie prijs? Dan is het goed om te weten dat slechte dakisolatie de nummer 1 reden is waarom je woning veel warmte verliest. Wist je dat via het dak alleen 30% aan warmte verloren gaat. Het hebben van goede dakisolatie is dus dan ook een vereiste voor elke woning.

Dakisolatie wordt op verschillende manieren aangebracht en dakisolatie met pur-schuim aan de binnen- of buitenzijde van het dak komt het vaakst voor. Het ligt volledig aan jouw situatie en dak wat de beste dakisolatie is.

Soorten dakisolatie

Dakisolatie aan de binnenkant van het dak is de meest voorkomende vorm van dakisolatie. Vaak wordt er aan de binnenkant van het dak een laag polyurethaan aangebracht.

Polyurethaan (of PUR) staat bekend om haar hoge isolatiewaarden en wordt naadloos tegen de binnenzijde van het dak gespoten. Dakisolatie aan de binnenzijde is mogelijk als het een schuin dak betreft.

Dakisolatie aan de buitenzijde komt veel voor bij nieuwbouwwoningen. Tijdens de bouw van de woning wordt er op het dak een naadloze polyurethaan isolatielaag aangebracht. Na het aanbrengen van deze isolerende laag kunnen de panlatten en dakpannen worden aangebracht. Uiteraard is dit ook mogelijk bij bestaande woningen maar dit vergt een behoorlijk investering, dakisolatie aan de binnenzijde is dan ook een logischere optie.