Smartphone verzekeren tegen diefstal

Is je smartphone gestolen? Dan ben je eigenlijk te laat om je smartphone verzekeren tegen diefstal. Maar jij kan natuurlijk net als ik niet te lang zonder een telefoon en de kans dat je smartphone een keer stuk gaat of gestolen wordt is natuurlijk erg groot. Door je goed te verzekeren kun je het niet voorkomen, maar wel dat je vergoedt wordt.

Bijna 60 procent van de Nederlanders had begin 2013 een smartphone en het aantal is maar blijven groeien. Een smartphone is een kwetsbaar en duur apparaat waar veel mensen in hun dagelijks leven vrij afhankelijk van kunnen zijn.

De keuze voor het afsluiten van een verzekering voor je telefoon is niet zo vreemd, want wanneer je smartphone gestolen is of kapot gegaan is, zul je niet zo snel een nieuwe smartphone kopen en helemaal als je nog aan een abonnement vastzit.

Meerdere apparaten verzekeren

Een smartphone doet natuurlijk meer dan alleen bellen. Veel verzekeraars maken dan ook onderscheid tussen bepaalde merken en smartphones in het algemeen. In de meeste gevallen valt een iPhone wel onder de algemene dekking van smartphones en bij andere verzekeringen juist niet.

Ook bieden ze de mogelijkheid om meerdere apparaten te verzekeren. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan je smartphone, tablet, camera en laptop. Alles is dan op één polis gedekt. Dit wordt ook wel een buitenshuisverzekering genoemd.