Cloud VPS

Ik heb zojuist een cloud VPS gehuurd bij Tilaa en ik ben hier supertevreden over. Maar waarom heb ik eigenlijk een cloud VPS gehuurd en wat houdt het precies in? Cloud geeft je de mogelijkheid om applicaties en bestanden op te slaan in de cloud. Maar cloud hosting geeft nog veel onduidelijkheden bij de consument. Er zijn weinig betrouwbare aanbieders van cloud hosting en elke partij herschrijft elkaars definities.

Voordelen van een cloud VPS

Één van de voordelen van cloud hosting is de schaalbaarheid. Stelt u zich een groep van wolken voor waarop uw website draait. Plotseling schieten de bezoekersaantallen door het plafond. Bij reguliere hosting knalt de website eruit. Bij cloud servers is dat niet het geval.

Bij pieken in bezoekersaantallen wordt er als het ware naar andere clouds gezocht, zodat uw website toch online blijft. Daarom is een website bij cloud hosting altijd 24 uur per dag online. Voor websites met grote pieken in bezoekersaantallen is cloud hosting dus een aanrader!

Bij cloud hosting betaalt u alleen voor wat u gebruikt. Als uw website uit een shared hosting pakket groeit, is een dedicated server nog de enige oplossing. Dit zijn vaak pakketten die meer geld kosten.

Je kunt op de website van Tilaa vandaag nog een cloud VPS huren.