In Eindhoven zonnepanelen bestellen

In Eindhoven zonnepanelen bestellen

Als je serieus over in Eindhoven zonnepanelen bestellen na zit te denken, dan is het verstandig om je beter in te lezen over zonnepanelen. De zonnepanelen zijn opgebouwd uit meerdere zonnecellen die aan elkaar gekoppeld zijn.

Normaal gesproken worden er 60 cellen toegepast voor één zonnepaneel. Een zonnecel zet lichtenergie om in elektrische energie. De basis hiervoor is een dun plaatje silicium waaraan fosfor en borium aan toegevoegd zijn, waardoor er een goede halfgeleider ontstaat.

Wanneer de beide zijden van de halfgeleider met elkaar verbonden worden kan er, indien er licht op de cel valt, een elektrische stroom gaan lopen. De stroom die gaat lopen is sterk afhankelijk van de hoeveelheid licht wat op de cel valt.

Salderen van zonnepanelen

Voor het salderen is er een wettelijke regeling die inhoudt dat elektriciteit die aan het net teruggeleverd wordt, verrekend mag worden met het uit het net opgenomen stroom.

Als u een PV-systeem heeft die op jaarbasis bijvoorbeeld 2050 kWh opbrengt (een systeem van ca 2400 Wp) en u verbruikt op jaarbasis 3500kWh, dan behoeft u enkel voor het verschil, 1450kWh te betalen aan het elektriciteitsbedrijf.

Het salderen is beperkt tot een maximum van 5000kWh. Indien u meer teruglevert dan uw eigen verbruik óf meer dan 5000kWh, krijgt u in de meeste gevallen slechts een kale vergoeding van enkele centen. Deze extra opbrengsten wegen dan niet op tegen de extra investering. In de meeste gevallen kunt u het beste een systeem kiezen dat niet meer energie opwekt dan u zelf verbruikt.