Een zorgverzekering in het buitenland

Met de Nederlandse zorgverzekering ben je verzekerd voor spoedeisende hulp in Nederland, en ook in de rest van de wereld. Wel zijn er een aantal zaken waar je rekening moet houden. Ook zijn er verschillen tussen het gaan naar het buitenland voor werk of voor vakantie. Er zijn dan ook veel verschillende regels en zaken waar je rekening mee moet houden.

De basis zorgverzekering en aanvullende zorgverzekering

De basisverzekering geeft elke Nederlander dus recht op wereldwijde hulp bij spoedeisende situaties. Op het moment dat je vanwege vakantie in een ander land bent krijg je de kosten van het ziekenhuis en het ongeluk vergoed. Wel gaat deze wet uit van de kosten van een Nederlandse behandeling.

In sommige landen zijn de kosten voor de gezondheidszorg veel hoger en zal je dus veel geld bij moeten betalen. Denk bijvoorbeeld maar aan Amerika, waar de prijzen voor de gezondheidszorg veel hoger zijn dan in Nederland. Je kunt dan ook een reisverzekering afsluiten met dekking voor alle geneeskundige kosten.

Ook kun je kiezen voor een aanvullende verzekering. Het is natuurlijk niet nodig om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten wanneer je al een reisverzekering hebt waarin de medische kosten al zijn gedekt. Een aanvullende verzekering voor het buitenland heeft dan ook als voordeel dat er verder geen extra losse zorgverzekering nodig is.

Wel dekt de aanvullende zorgverzekering niet alle kosten en ook is de premie vrij hoog. Het nadeel hiervan is wel dat deze aanvullende verzekering niet het hele jaar door is af te sluiten. Wanneer je snel op pad gaat naar het buitenland kan het te laat zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Het vergelijken van zorgverzekeringen in het buitenland

Bij het zorgverzekering vergelijken moet je ook rekening houden of je gaat werken of dat je op vakantie gaat naar dit land. Wanneer je langer dan 3 maanden gaat werken in het buitenland moet je een WiZ hebben waardoor de ziektekosten vergoed blijven in het buitenland. Dit is dan ook de enige mogelijkheid om je Nederlandse zorgverzekering te behouden in het buitenland.

Wanneer je eenmaal een zorgverzekering uit Nederland hebt met WiZ kun je in het buitenland ook een zorgverzekering blijven sluiten. Er zijn meerdere websites met een zorgvergelijker waar je terecht kan.

Op het moment dat je niet verzekerd bent voor de Wiz is het belangrijk om de zorgverzekering te vergelijken van het land waarin je je op dat moment bevind. Wanneer je voor een langer tijd gaat wonen en/of werken in een ander land kun je ervoor kiezen om een zorg verzekering in dit land aan te schaffen.

Tijdens het vergelijken kun je ook kiezen voor een verdragspolis. Hiermee kun je gebruik blijven maken van de Nederlandse zorg en dekking, wanneer de buitenlandse ziektekostenverzekeraar een onvoldoende dekking bied. Vergelijk vandaag nog je zorgverzekering voor 2018.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *